Wandelen of yoga? Waarom kiezen!

Je hoeft maar op social media te kijken om te weten dat wandelen hot is. Een vriend loopt een deel van het Pieterpad met iedere dag ander gezelschap. Een vriendin post alleen nog maar foto's van de prachtige vergezichten die ze tijdens haar wandelingen tegenkomt. En de bladen staan vol met allerlei wandelroutes voor beginners en gevorderden.  Alle aandacht voor wandelen is meer dan terecht. Het is goed voor je lichaam en geest. En daarmee een mooie aanvulling op je yogabeoefening.

Elke stap vooruit

Wandelen is makkelijk. Je stapt de deur uit en je bent al begonnen met je work-out! Het kost niets en je kunt het op elk moment van de dag doen. Alleen of juist gezellig bijpraten met een vriendin. Het is wetenschappelijk bewezen dat je dagelijkse ommetje stress vermindert en goed is voor je hart en bloedvaten. Met regelmatig flink doorlopen belast je bovendien je botten waardoor deze sterker worden en bouw je nieuw botmassa op. Ook het geheugen blijkt beter te werken door te wandelen en het helpt bij depressies en slapeloosheid.

Gezonde levensstijl

Wandelen past hierdoor perfect in de gezonde levensstijl die we ook met yoga proberen te bereiken. Qua gezondheidsvoordelen scoort yoga zelfs nog beter dan wandelen! Yoga helpt om de spieren en botten van het hele lichaam te versterken en zorgt ervoor dat het lichaam flexibeler en sterker wordt. Ook in het geval van stress speelt yoga een positieve rol. Wanneer het serotonineniveau van de hersenen (gelukshormoon) daalt, worden we depressief of angstig. Yoga helpt de geest en de hersencellen te kalmeren en bevordert de aanmaak van serotonine. Door yoga te doen, verbeter je daarnaast je concentratievermogen en de gezondheid van de spieren, weefsels en cellen van de hersenen.

Mooi van binnen én buiten

Leuk om te weten: yoga is ook goed voor je huid. Het activeert de gezonde doorbloeding en bevordert daarmee de zuurstoftoevoer naar de huid. Dagelijkse beoefening van yoga stimuleert de aanmaak van collageen en zorgt ervoor dat je letterlijk stralend in je vel zit.

Stap voor stap naar gezonde toekomst

Wij yogi's weten allang dat een gezonde geest en een gezond lichaam samen gaan. De aandacht voor wandelen en de daarbij behorende gezondheidsvoordelen kunnen we daarom alleen maar toejuichen! Stap voor stap maken we de wereld mooier, gezonder en gelukkiger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.