Er zijn veel verschillende voordelen die kunnen worden behaald door regelmatig yoga te doen. Het is één van de beste vormen van lichaamsbeweging om een ​​balans te bereiken in zowel je lichaam als geest (je mind). Juist deze balans is voor veel mensen in de hedendaagse wereld hard nodig en tegelijkertijd moeilijk te bereiken.

Het regelmatig beoefenen van yoga(-oefeningen) helpt je om gezonder te blijven, ongeacht je leeftijd.

Yoga beïnvloedt niet alleen je spieren en kalmeert je geest, maar het heeft ook een positief effect op jou als geheel, inclusief je emotionele en hormonale systeem. Door flexibel te blijven en je ondersteunende weefsels en spieren te versterken, zal iemand die regelmatig yoga doet meer in balans zijn.

Deze balans komt je ten goede op mentaal vlak wanneer je een druk leven hebt en je allerlei ballen omhoog te houden hebt. Wanneer je ouder wordt kun je met deze innerlijke balans problemen die horen bij het ouder worden beter verwerken. Het creëert een positieve benadering van het leven.
Op lichamelijk vlak zorgt deze balans voor meer focus en evenwicht waardoor er minder risico is op bijvoorbeeld valpartijen.

De flexibiliteit en het versterken van de spieren zorgt voor minder spanningsklachten als bijvoorbeeld nek- en rugpijn. Ook wanneer je ouder wordt zal je minder last hebben van pijnklachten die hierbij komen kijken.

 

Voordelen Yoga

Yoga wordt beschouwd als de meest effectieve workout van het hele lichaam. Het verrast veel mensen, inclusief professionele atleten, door de hoeveelheid voordelen ze eruit halen en hoe inspannend de oefeningen kunnen zijn. Zeker bij het doen van de meer geavanceerde oefeningen.

Hoe eerder je start en betrokken raakt met yoga, des te sneller je de vruchten hiervan zult plukken. Want yoga kan je zoveel brengen om meer uit je leven te halen en uiteindelijk langer te leven.

Yoga heeft bewezen verschillende gezondheids- aandoeningen te verminderen en te elimineren die veel mensen treffen. Het wordt vaak aanbevolen door artsen voor het herstel van blessures en voor mensen die last hebben van een depressie. Het mooie is dat het geschikt is voor mensen van alle leeftijden en voor alle niveaus van gezondheid of gebrek daaraan.

Zelfs een minimale hoeveelheid yoga(-oefeningen) die regelmatig wordt uitgevoerd, kan een merkbaar effect hebben op de lichamelijke én mentale gezondheid.

Wil je meer voordelen van yoga weten? >> Klik hier om er meer over te lezen <<.

 

[divider style=”10″]

[optin_box style=”2″ width=”1000″ alignment=”center” opm_integration=”N” action=”https://www.e-act.nl/ah/action” email_field=”email” email_default=”E-mailadres” email_order=”2″ integration_type=”activecampaign” double_optin=”Y” gdpr_consent=”disabled” consent_1_enabled=”no” consent_2_enabled=”no” thank_you_page=”https://onlineyoga.nl/proefles/aanvraag-voltooid/” list=”1″ name_field=”first_name” name_default=”Voornaam” name_order=”1″ name_required=”Y” opm_packages=””][optin_box_field name=”headline”][/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PGgzPldpbCBqaWogb29rIGRlIHlvZ2Egdm9vcmRlbGVuIGVydmFyZW4/PC9oMz4KPHA+TGFhdCBkYW4gamUgZ2VnZXZlbnMgYWNodGVyLiBEYW4gbWFpbCBpayBqZSByZWdlbG1hdGlnIG5pZXV3ZSB0aXBzIGVuIGluc3BpcmF0aWUgb20gbWV0IGVlbiBnb2VkZSBiYXNpcyBhYW4gZGUgc2xhZyB0ZSBnYWFuIG1ldCB5b2dhIMOobiBvbnR2YW5nIGplIGRlIDxzdHJvbmc+R1JBVElTIHByb2VmbGVzPC9zdHJvbmc+LjwvcD4K[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres.[/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_1_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_2_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”1″ text=”Ja, dat wil ik >>” text_size=”26″ text_color=”#ffffff” text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”24″ styling_height=”18″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”0″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_shine=”Y” styling_gradient_start_color=”#f69028″ styling_gradient_end_color=”#f69028″ drop_shadow_panel=”Y” drop_shadow_vertical=”1″ drop_shadow_horizontal=”0″ drop_shadow_blur=”1″ drop_shadow_spread=”0″ drop_shadow_color=”#000000″ drop_shadow_opacity=”50″ inset_shadow_panel=”N” location=”optin_box_style_2″ button_below=”Y”]Ja, dat wil ik >>[/optin_box_button] [/optin_box]

 

  2 replies to "Voordelen yoga – gezond ouder worden"

  • Eleanora

   Door mijn revalidatiearts ben ik aan de Yoga begonnen, zij rade me ook jullie website aan.
   En ik merk echt een behoorlijke verbetering tussen mijn hoofd en mijn lijf. Ik moest me er even toe zetten maar nu ik het doe merk ik wat een rust me dit geeft. Het draagt zeker bij aan vermindering van mijn klachten.

   • Sandra

    Wat fijn om te lezen Eleanora. Fijn dat het helpt.
    Groet Sandra

Leave a Reply

Your email address will not be published.