“Where focus goes, energy flows.”

Deze zin is een belangrijke basis in mijn leven.
Immers, wanneer je je alleen richten op de negatieve dingen, dan is dat waar je je op focust en ook dat wat je zult zien. Het heeft het sneeuwbaleffect…

Hoe meer aandacht je besteedt aan je negatieve gedachten, hoe sterker en intenser ze worden. Omdat je hiermee bezig bent en je energie daar in steekt, zullen de negatieve uitkomsten ook vaker uitkomen.

Richt je je aandacht op het positieve om je heen dan zal je energie zich hierop richten. En eerlijk is eerlijk: positief denken is makkelijk als het leven je toelacht en alles meezit. Maar wanneer je ineens wind tegen krijgt – door een ontslag, een blessure, een scheiding of wat dan ook – dan is het positief blijven opeens een flinke uitdaging.

Van negatief naar positief denken

Hoe werken die gedachten nu op het lichaam?

Door het stimuleren van positieve gedachten houd je je mind ontvankelijk voor nieuwe mogelijkheden en oplossingen. Vreugdevolle, tevreden en dankbare gedachten zorgen voor een optimale openheid, vindingrijkheid en creativiteit van je brein.
Negatieve gedachten hebben daarentegen een beperkend effect op je denken, omdat angst, stress en woede emoties zijn die het oplossingsgerichte denkvermogen van je hersenen afsluiten. Negatief denken staat daarmee geluk in de weg.

Negatieve gedachten zijn obstakels die geluk belemmeren. Omgekeerd geldt hetzelfde. Wanneer jouw brein optimistisch gestemd is, bemoeilijkt dit het ervaren van tegenslag en ongeluk.

Pessimisten zijn geneigd om anderen de schuld te geven van alles wat niet goed ging, waardoor zij zichzelf als slachtoffer zien en denken geen macht te hebben om dingen voortaan wel goed aan te pakken.

Een optimist daarentegen heeft vertrouwen dat wat er ook gebeurt, alles uiteindelijk weer helemaal (of deels) goed komt. Mensen die positief denken, beseffen daarbij dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen geluk en gemoedstoestand. Dit zorgt ervoor dat zij de baas zijn van hun eigen leven en alles wat daarin gebeurt. Ze nemen bepaalde beslissingen en beseffen dat daar positieve en negatieve consequenties aanhangen. Zo ervaren zij stressvolle situaties als iets wat erbij hoort en waarop zij zijn voorbereid, en niet als onfortuinlijke toevalligheden die hen overkomen.
Dát is de kracht van positief denken!

van negatief naar positief denken

Tips om positiever te zijn:

Wees aardig voor jezelf

De manier waarop je tegen jezelf praat, is van invloed op hoe positief of negatief je denkt. Wees niet te streng voor jezelf, wees begripvol, zachtaardig en lief. Dat helpt dat enorm om positief te denken, ook in ándere situaties.

Wees dankbaar

Bedenk iedere ochtend voor je opstaat 5 dingen waar je op dat moment dankbaar voor bent. Met 5 positieve dingen in je hoofd start je de dag een stuk vrolijker dan als je alleen maar piekert over van alles.

Richt je aandacht op dingen die goed gaan

De meeste mensen en de media houden zich bezig met alle dingen die fout gaan. Richt je voortaan steeds meer op zaken die goed gaan. Niets is alleen maar negatief. Haal uit elke ervaring iets positiefs en richt je vervolgens voornamelijk op deze positieve aspecten. Dat helpt je vooruit!

Lach!

Lachen zorgt ervoor dat we in de stroom van positieve gedachten en gevoelens terecht komen. Door te lachen, ook om onszelf, kunnen we de dingen relativeren en onszelf, anderen, situaties en het leven niet al te serieus nemen.

Een warme positieve yogagroet,
Sandra

[divider style=”10″]

[optin_box style=”2″ width=”1000″ alignment=”center” opm_integration=”N” action=”https://www.e-act.nl/ah/action” email_field=”email” email_default=”E-mailadres” email_order=”2″ integration_type=”activecampaign” double_optin=”Y” gdpr_consent=”disabled” consent_1_enabled=”no” consent_2_enabled=”no” thank_you_page=”https://onlineyoga.nl/ademhalingsoefening/aanvraag-voltooid/” list=”8″ name_field=”first_name” name_default=”Voornaam” name_order=”1″ name_required=”Y” extra_field_1_name=”customfield_id_11″ extra_field_1_required=”N” extra_field_1_hidden=”Y” opm_packages=””][optin_box_field name=”headline”][/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PGgzPldpbCBqaWogZGl0IG9vayBnYWFuIGVydmFyZW4/PC9oMz4KPHA+RWVuIG1vbWVudCBuZW1lbiBvbSB0ZSBhZGVtZW4gaGVscHQuIEhldCBnZWVmdCBqZSBmb2N1cyBvcCBkYXQgbW9tZW50IGVuIHJ1aW10ZSBvbSB0ZSBraWV6ZW4gd2FhciBqZSBhYW4gd2lsdCBkZW5rZW4uIExhYXQgamUgZ2VnZXZlbnMgYWNodGVyIGVuIGlrIG1haWwgamUgcmVnZWxtYXRpZyBuaWV1d2UgdGlwcyBlbiBpbnNwaXJhdGllIG9tIGRpdCBpbiBqZSBsZXZlbiB0ZSBpbnRlZ3JlcmVuIMOobiBqZSBvbnR2YW5ndCBkZSA8c3Ryb25nPkdSQVRJUyBhZGVtaGFsaW5nc29lZmVuaW5nwqA8L3N0cm9uZz5vbSBlZW4gZ29lZGUgc3RhcnQgdGUgbWFrZW4uPC9wPgo=[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres.[/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_1_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_2_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”1″ text=”Ja, dat wil ik >>” text_size=”26″ text_color=”#ffffff” text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”24″ styling_height=”18″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”0″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_shine=”Y” styling_gradient_start_color=”#f69028″ styling_gradient_end_color=”#f69028″ drop_shadow_panel=”Y” drop_shadow_vertical=”1″ drop_shadow_horizontal=”0″ drop_shadow_blur=”1″ drop_shadow_spread=”0″ drop_shadow_color=”#000000″ drop_shadow_opacity=”50″ inset_shadow_panel=”N” location=”optin_box_style_2″ button_below=”Y”]Ja, dat wil ik >>[/optin_box_button] [/optin_box]

Leave a Reply

Your email address will not be published.