Sommige mensen houden ervan om yoga in een groepsles te beoefenen. Andere mensen kunnen zich te zelfbewust voelen of voelen zich gewoon veel prettiger om yoga thuis in de eigen vertrouwde omgeving te doen. Online yoga is veel betaalbaarder en hierdoor financieel voor mensen toegankelijker. In sommige gevallen hebben mensen niet genoeg tijd in hun drukke schema om zich elke week te committeren aan een normale klas.

 

Het goede nieuws is dat Online Yoga ontzettend veel lessen online beschikbaar heeft die je op je gemak kunt uitvoeren. Wanneer je lid bent of van plan bent om lid te worden om thuis van de voordelen van online yoga te genieten, volg dan deze tips om het maximale uit je sessies te halen.

 

Maak voldoende ruimte

Yoga houdingen zijn ontworpen om je te helpen je lichaam uit te rekken en te versterken. Veel houdingen laten je uitstrekken op je mat, breed staan of je armen in verschillende richtingen uitwijzen. Kies een ruimte voor je oefening die je voldoende ruimte geeft om vrij in alle richtingen te bewegen. Alle hindernissen en obstakels kunnen van invloed zijn op je vermogen om rustig yoga te beoefenen. Het kan ook handig zijn om te investeren in een yogamat voor je eigen comfort.

 

Creëer tijd in je agenda

Vaak starten mensen aan een iets om vervolgens weer een andere prioriteit te hebben, wanneer je (week) schema of planning ingevuld raakt.
Yoga bied je een uitstekende manier om je te focussen en te concentreren op je eigen gezondheid en welzijn. Dit is dus niet iets waar je té druk voor wilt zijn. Een handig idee is om tijd te creëren in je normale routine om een ​​online yogales te volgen. Dit kan zijn ’s morgens voordat je het druk hebt of ’s avonds wanneer je alles af kunt sluiten en echt even tot rust kunt komen en ontspannen.
Wanneer yoga een onderdeel wordt van je dagelijkse routine, ben je er eerder aan gewend en gehecht. Het blijft dan voor jezelf belangrijk genoeg en hierdoor een prioriteit.

 

Kies lessen op basis van je vaardigheidsniveau

De lessen van Online Yoga zijn onderverdeeld op niveau. Dat is niet voor niets…
Je zal het namelijk vast herkennen: die yogahoudingen die er uitzien alsof je als een pretzel ingewikkeld bent. Het lijkt alsof je deze onmogelijk zelf uit kunt voeren.
Dus wanneer je door de yogalessen heen scrolt om te kiezen, kies dan een les op het niveau dat bij je past. Er zijn yogalessen ontworpen voor beginners die zich richten op het lesgeven in de basishouding en die je helpen de kracht en flexibiliteit te verbeteren. Er zijn ook yogalessen die geavanceerder zijn, en deze houdingen kunnen voor jou een grotere uitdaging zijn. Het is belangrijk om te beginnen met online yogalessen die geschikt zijn voor jouw vaardigheidsniveau. Want je het beste uit de yogasessies halen en geen blessures creëren.

 

Kortom:
Een online yogales volgen is een uitstekende manier om voor jezelf te zorgen op fysiek en mentaal niveau. Deze oefening kan net zo ontspannend zijn voor je geest als voor het welzijn van je lichaam. Voordat je aan je eerste online yogales begint, volg je deze tips zodat je je oefeningen op de juiste manier kunt doen.

 

[divider style=”10″]

[optin_box style=”2″ width=”1000″ alignment=”center” opm_integration=”N” action=”https://www.e-act.nl/ah/action” email_field=”email” email_default=”E-mailadres” email_order=”2″ integration_type=”activecampaign” double_optin=”Y” gdpr_consent=”disabled” consent_1_enabled=”no” consent_2_enabled=”no” thank_you_page=”https://onlineyoga.nl/proefles/aanvraag-voltooid/” list=”1″ name_field=”first_name” name_default=”Voornaam” name_order=”1″ name_required=”Y” opm_packages=””][optin_box_field name=”headline”][/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PGgzPldpbCBqaWogb29rIGRlIGxlc3NlbiB2YW4gT25saW5lIFlvZ2EgZXJ2YXJlbj88L2gzPgo8cD5MYWF0IGRhbiBqZSBnZWdldmVucyBhY2h0ZXIuIEplIG9udHZhbmd0IGRhbiByZWdlbG1hdGlnIG5pZXV3ZSB0aXBzIGVuIGluc3BpcmF0aWUgb20gbWV0IGVlbiBnb2VkZSBiYXNpcyBhYW4gZGUgc2xhZyB0ZSBnYWFuIG1ldCB5b2dhIMOobiBqZSBvbnR2YW5ndCBkZSA8c3Ryb25nPkdSQVRJUyBwcm9lZmxlczwvc3Ryb25nPi48L3A+Cg==[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres.[/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_1_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_2_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”1″ text=”Ja, dat wil ik >>” text_size=”26″ text_color=”#ffffff” text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”24″ styling_height=”18″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”0″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_shine=”Y” styling_gradient_start_color=”#f69028″ styling_gradient_end_color=”#f69028″ drop_shadow_panel=”Y” drop_shadow_vertical=”1″ drop_shadow_horizontal=”0″ drop_shadow_blur=”1″ drop_shadow_spread=”0″ drop_shadow_color=”#000000″ drop_shadow_opacity=”50″ inset_shadow_panel=”N” location=”optin_box_style_2″ button_below=”Y”]Ja, dat wil ik >>[/optin_box_button] [/optin_box]

 

  2 replies to "Tips om succesvol online yogalessen te volgen"

  • Jessica Peters

   Ik vind het zo fijn om thuis lessen te volgen.
   Soms moet ik me er even toe zetten, maar als ik dan weer op de mat sta heb ik nooit spijt.

   • Sandra

    Fijn om te lezen Jessica. En ook herkenbaar. Ook ik moet me er soms even toe zetten maar daarna voelt het altijd fijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.