Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar bij mij was de ‘ik-tijd’ niet altijd zo vanzelfsprekend. Sommige mensen kennen het niet eens….me-time of ik-tijd.
Ik… echt alleen tijd voor mezelf???
Of je plant wèl tijd voor jezelf, maar als er iets gebeurt, dan ben je er zo weer uit. Of is dit hetgeen dat je het eerste laat vallen…

 

meer tijd voor jezelf
 

Hoe zorg je hier dan voor?

 • Herken en erken dat je ik-tijd nodig hebt.
  Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zonder ik-tijd kun je niet met die ander zijn of je talent geven in je werk.
 • Maak een lijst met allemaal dingen waar jij van geniet.
  Waar wordt jij echt blij van? Dat hoeft niet altijd een uitgebreide saunadag te zijn of een weekend weg. Dat kan ook in de kleine dingen zitten als een online yogales, een wandeling, een kop thee, eens lopen of fietsen in plaats van met de auto. 
  Pak eens een pen en een stuk papier. Schrijf nu voor jezelf zowel uitgebreide als minder uitgebreide dingen op. Waar wordt jij nu echt blij van?
 • Organiseer of plan je ‘geniet’ momenten.
  Dat kan altijd en overal, je hoeft er geen vakantie of weekend voor te hebben. Het kan jouw moment met de krant en je beschuitje zijn. Of het kwartiertje alleen in de zon in de lunchpauze. Of in de auto lekker hard meezingen met de radio.
 • Laat weten dat het tijd voor jezelf is.
  “Over een kwartier ben je aan de beurt, eerst mijn koffie in de zon.” De wereld om je heen gaat er echt aan wennen en er rekening mee houden.
 • Je hebt er niet veel van nodig, wel regelmatig.
  Eén aflevering van een serie kan genoeg zijn, bij drie achter elkaar ben je misschien niet meer aan het opladen. Onderzoek dit en houd je aan jouw grens.
 • Iets alleen doen in plaats van samen kan even wennen zijn.
  Probeer het gewoon eens uit! Je zal snel genoeg merken hoe fijn dit voor jezelf is!
 

Als laatste:

Gun de mensen om je heen ook hun ik-tijd, zij gunnen het jou ook. Echt waar…
Wanneer je partner verdiept is in de krant, zorg jij voor de kinderen. 
Als je kind moe uit school komt, stel je nog even geen vragen over zijn/haar dag. 
Als je collega alleen naar buiten wil, ga je een keer niet ‘gezellig even mee’.
En zo mag jij ook lekker jouw ding doen…

Samen zorg je voor ik-tijd.

 

[divider style=”10″]

[optin_box style=”2″ width=”1000″ alignment=”center” opm_integration=”N” action=”https://www.e-act.nl/ah/action” email_field=”email” email_default=”E-mailadres” email_order=”2″ integration_type=”activecampaign” double_optin=”Y” gdpr_consent=”disabled” consent_1_enabled=”no” consent_2_enabled=”no” thank_you_page=”https://onlineyoga.nl/proefles/aanvraag-voltooid/” list=”1″ name_field=”first_name” name_default=”Voornaam” name_order=”1″ name_required=”Y” opm_packages=””][optin_box_field name=”headline”][/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PGgzPldpbCBqaWogbWVlciBtZS10aW1lIG1ldCB5b2dhPzwvaDM+CjxwPkxhYXQgZGFuIGplIGdlZ2V2ZW5zIGFjaHRlci4gRGFuIG1haWwgaWsgamUgcmVnZWxtYXRpZyBuaWV1d2UgdGlwcyBlbiBpbnNwaXJhdGllIMOobiBvbnR2YW5nIGplIGRlIDxzdHJvbmc+R1JBVElTIHByb2VmbGVzPC9zdHJvbmc+LjwvcD4K[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres.[/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_1_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_2_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”1″ text=”Ja, dat wil ik >” text_size=”26″ text_color=”#ffffff” text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”24″ styling_height=”18″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”0″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_shine=”Y” styling_gradient_start_color=”#f69028″ styling_gradient_end_color=”#f69028″ drop_shadow_panel=”Y” drop_shadow_vertical=”1″ drop_shadow_horizontal=”0″ drop_shadow_blur=”1″ drop_shadow_spread=”0″ drop_shadow_color=”#000000″ drop_shadow_opacity=”50″ inset_shadow_panel=”N” location=”optin_box_style_2″ button_below=”Y”]Ja, dat wil ik >[/optin_box_button] [/optin_box]

  1 Response to "Meer tijd voor jezelf"

  • Jessica Peters

   Ik had altijd veel te weinig tijd voor mezelf.
   Nu ik yoga thuis heb opgepakt heb ik dit vaker. Nog niet zoveel als ik zou willen en soms schiet het erbij in.
   Soms is er ook een drempel of reden om het niet te doen, terwijl ik het dan wel lekker zou vinden.
   Maar het gaat steeds beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.