Ik ben gek op yoga. Wanneer ik op de mat sta kan ik me volledig overgeven aan het moment. Hier en nu…dat is wat er is. Ik voel me daarna zo ontspannen en opgeladen. Waarom sluipt het er dan zo in dat het naar de achtergrond zakt… Dat ik het bepaalde periodes dagelijks doe en ik (Ja, ik ook..) me dan ergens weer laat verleiden door de waan van de dag.

Terugkijkend heb ik na mijn ongeluk (twee gebroken ellebogen) natuurlijk flink moeten revalideren. Een yogales mocht ik pas na 5 maanden weer op gaan doen en opbouwen. De afgelopen 3 maanden heb ik dan zeker wel wekelijks een les gedaan. En daar heb ik van genoten!  

Maar ik merk ook dat er weer een vicieuze cirkel is ontstaan van minder aan mezelf gaan denken, voor alles en iedereen dingen doen, mijn werk als hoge prioriteit neerzetten. En ik…ik zak langzaam op mijn prioriteitenlijst. Dom natuurlijk…want ik weet hoe het werkt…ik weet de voordelen…en ook de nadelen als ik het niet doe…Terwijl als ik het doe het zo fijn is…

Voor mij was het weer tijd voor 30 dagen Yoga!Ik neem je mee in mijn ervaring…

Waarom 30 dagen yoga?

Zoals je wellicht van jezelf herkend hebben we allemaal patronen. Gedragspatronen die ervoor zorgen dat we in bepaalde situaties dingen doen. En rationeel kunnen we heel goed weten wát we het beste zouden kunnen doen, maar helaas…dan doen we het toch anders.  Om structureel een ongewenst patroon te veranderen zal er een nieuw patroon voor in de plaats moeten komen. Gedrag is namelijk niet af te leren, maar wel te sturen naar ander gedrag. En door dit 30 dagen achter elkaar te doen is dit patroon je zo eigen geworden dat het een patroon is geworden: een gewoonte. Daarbij ervaar je ook zo vaak achter elkaar de voordelen dat je dit niet meer wilt missen.  

30 dagen yoga

En zo heb ik mijn 30 dagen Yoga opgepakt. In het begin voelt het als een challenge, een uitdaging om door te zetten. Maar ik heb besloten dus ik doe het!  

Week 1:

Elke dag bekijk ik wanneer ik de volgende dag de les ga doen: in de ochtend of avond. Die staat dan al gepland.En omdat het korte lessen zijn van 25 minuten is het ook echt prima te doen. 25 minuten voor mezelf dat moet gewoon kunnen.En nu ik voldoende motivatie heb, lukt me dat ook prima.

De eerste week is vaak de grootste uitdaging. De valkuil zit namelijk al snel in het één dagje overslaan. En één dag, worden er twee en drie…Of nodigt uit de volgende keer ook weer tot overslaan. Dus nee, zo doe ik het niet…ik doe het elke dag.

En gek genoeg lukt het me prima. Ik word er blij van en voel me al een stuk energieker.

30 dagen yoga

Week 2:

Ik voel me weer fitter worden. Sowieso merk ik dat mijn armen weer sterker worden. En ik merk dat houdingen me makkelijker afgaan. Want door zo een tijd ‘uit de running’ te zijn geweest merkte ik ook dat de houdingen me niet zo makkelijk meer afgingen…

Door mijn yoga-ervaring kon ik dit wel accepteren. Geen gedachtes die ik in mijn hoofd hoorde van “Dit kan ik gewoon nog niet…” of “Vroeger kwam ik een stuk verder…”Want ondanks dat ik veel minder op de mat heb gestaan, buiten de mat heb ik veel voordelen van yoga wel kunnen behouden, waaronder ‘accepteren wat er is in plaats van vechten tegen wat er is’.

Ik ben eigenlijk heel blij dat ik weer zo een bewuste keuze voor mezelf heb gemaakt!

Week 3:

Mijn focus was de laatste tijd veel meer op ‘doen’ dan ‘genieten’. Mijn takenlijstjes en afspraken stonden centraal, evenals mijn kinderen en partner. Alleen ik dan niet…

Ik merk nu weer veel meer dat ik beter voor mezelf zorg. Ik pak vaker wat te drinken, neem wat pauzes tussendoor gedurende mijn werkdag en kan ook weer een boek pakken.De rust is weer aan het terugkeren.

Dat zorgt er ook voor dat ik weer meer geniet van kleine momenten. Ik voel me er dankbaar over en wordt er van binnen warm van.

Het dagelijks doen van een yogales is geen ‘plannen’ meer. Eerder alweer een gewoonte. Wat fijn!

Week 4:

Het fijne vind ik het niet na hoeven denken en meegaan in de flow die ik weer heb.

Ik heb een tijd geleden namelijk 30 dagen yoga opgezet voor mensen om een nieuw patroon aan te leren en die lessen doe ik nu zelf ook.Misschien moet je er om lachen, maar ik lees ook dagelijks de mails die erbij horen. Gewoon om meer inspiratie te krijgen ook om door te gaan.

Dus dagelijks is er gewoon een nieuwe les, die ook weer verder gaat waar ik was gebleven. Deze opbouw kan ik nu extra waarderen. Zo zit er af en toe een flow-les in, waarbij de houdingen korter worden gedaan en in elkaar overgaan. Ik moet zeggen dat ik dat toch wel erg lekker vind.

Na de ’30 dagen yoga’:

Alle lessen van dit programma heb ik nu een paar dagen geleden afgerond. Ik moet zeggen dat ik echt weer lekker in mijn vel zit.

Niet alleen heb ik meer energie en voel ik me fitter, ook merk ik dat ik minder snaai maar weer gezonder eten kies.Wanneer ik beter voor mezelf ga zorgen, merk ik dat ik op dit vlak ook andere keuzes maak. Grappig!

Nog steeds doe ik dagelijks een les. Of ik herhaal een les uit van de ‘30 dagen yoga‘ of ik kies een andere les uit mijn eigen aanbod.Ik voel weer goed aan waar ik behoefte aan heb en pas mijn keuze daar op aan. Heel fijn!

Ik hoop dat jij ook in een goede flow zit…

Warme groet,Sandra

[divider style=”10″]

Wil jij dit ook voor jezelf?

Volg dan ook de ‘30 dagen Yoga‘.In 30 dagen yoga op en buiten de mat. Meer ontspanning, minder stress en meer positiviteit en energie in jouw dagelijks leven.  

Meer informatie >Sub Text

Leave a Reply

Your email address will not be published.