Onze ervaring is dat we vaak te weinig tijd hebben. We hebben het te druk, ervaren teveel stress en te weinig rust.
Het is alleen vaak niet zo dat we te weinig tijd hebben. We besteden vaak veel tijd aan dingen die niet of minder belangrijk voor je zijn. Dit zorgt ervoor dat je niet toekomt aan de dingen die wél belangrijk voor je zijn. Juist dit zorgt voor een gevoel van onrust, ontevredenheid en stress.

Ik ga je meenemen in een manier waarmee je wel tijd en rust hebt, minder stress ervaart en hierdoor meer kan genieten. Want wanneer je dingen doet die belangrijk voor je zijn ervaar je het tegenovergestelde; namelijk plezier, enthousiasme en geluk.

Hoe doe je het nu?

Waan van de dag
Welke dingen doe jij in de waan van de dag?
Dit zijn vaak kleine onbelangrijke dingen die jouw dag al voor een groot deel vullen. Het checken van je Social Media, onbelangrijke mails, spelletjes doen op je telefoon of computer.

Beetje belangrijk
Welke dingen doe je die een beetje belangrijk zijn?
Hieronder vallen bijvoorbeeld de meeste taken op je werk, je hobby’s, je sport, etc.

Echt belangrijk
Pas daarna maken we vaak tijd voor dingen die echt belangrijk voor jou zijn.
Bijvoorbeeld je gezin, familie, vrienden. Maar ook plezier maken, leuke dingen doen, dingen die je doet omdat het jouw passie is, zelfontwikkeling of dat ene project dat je heel graag wilt, maar steeds op de lange baan schuift.

 

Wat zorgt ervoor dat je weer tevreden bent met de tijd die je hebt?

Dingen doen die jij belangrijk vindt maken jou gelukkig en blij. Dit geeft je een gevoel van voldoening, ontspanning en rust.
Een belangrijke vraag is dan ook: Wat zorgt ervoor dat jij dingen die je belangrijk vindt NIET doet? Wat houdt je tegen?

Hier komen vaak overtuigingen en andere waarden naar boven die invloed hebben op het bereiken van jouw doelen, het stellen van prioriteiten en het maken van keuzes. Je kunt dit verder gaan onderzoeken. Ga de uitdaging aan om overtuigingen die je niet helpen te doorbreken.

Neem hierbij mee: om ‘ja’ te zeggen tegen het één zal je ook moeten leren ‘nee’ te zeggen tegen andere dingen. Nee, zeggen is geen afwijzing, het is een bewuste keuze. Een keuze voor JEZELF.

Wil je meer rust en tijd voor jezelf? Leer dan eens ‘nee’ te zeggen zonder een uitleg te geven waarom. ‘Nee’ staat namelijk voor jouw vrije keuze, gebaseerd op jouw tijd, kunnen en willen.

[divider style=”10″]

[optin_box style=”2″ width=”1000″ alignment=”center” opm_integration=”N” action=”https://www.e-act.nl/ah/action” method=”post” email_field=”email” email_default=”E-mailadres” email_order=”2″ integration_type=”activecampaign” double_optin=”Y” gdpr_consent=”disabled” consent_1_enabled=”no” consent_2_enabled=”no” thank_you_page=”https://onlineyoga.nl/registratie-voltooid/” list=”2″ name_field=”first_name” name_default=”Voornaam” name_order=”1″ name_required=”Y” opm_packages=””][optin_box_field name=”headline”][/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PGgzPldpbCBqZSBtZWVyIHRpcHMgb20gbWVlciB0aWpkIHZvb3IgamV6ZWxmIHRlIGNyZcOrcmVuPzwvaDM+CjxwPkxhYXQgZGFuIGplIGdlZ2V2ZW5zIGFjaHRlci4gPGJyLz5EYW4gbWFpbCBpayBqZSByZWdlbG1hdGlnIG5pZXV3ZSB0aXBzIGVuIGluc3BpcmF0aWUgb20gaGllciB3aW5zdCBpbiB0ZSBiZWhhbGVuLjwvcD4K[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres.[/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_1_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_2_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”1″ text=”Houd me op de hoogte >>” text_size=”26″ text_color=”#ffffff” text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”24″ styling_height=”18″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”0″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_shine=”Y” styling_gradient_start_color=”#f69028″ styling_gradient_end_color=”#f69028″ drop_shadow_panel=”Y” drop_shadow_vertical=”1″ drop_shadow_horizontal=”0″ drop_shadow_blur=”1″ drop_shadow_spread=”0″ drop_shadow_color=”#000000″ drop_shadow_opacity=”50″ inset_shadow_panel=”N” location=”optin_box_style_2″ button_below=”Y”]Houd me op de hoogte >>[/optin_box_button] [/optin_box]

Leave a Reply

Your email address will not be published.