Leven in het nu. Hoe vaak hoor je dit wel niet? En waarom is het dan soms zo lastig om je aandacht bij dit moment te houden?Dit moment is tenslotte het enige waar je echt zeker van bent.

Wanneer je in het nu leeft, leef je waar het leven aan het gebeuren is, namelijk hier en nu en niet in de toekomst of het verleden.Precies waar je zou moeten zijn dus.

Leef je niet in het hier en nu, dan leef je eigenlijk in een illusie. Een ander moment dat dit moment bestaat namelijk niet.Al het moois van het leven speelt zich nu af. Niet in het verleden of niet in de toekomst.Dit is dus een hele goede reden om weer in dit moment te gaan leven…

Wanneer je veranderingen in je leven wilt, is de beste tijd om dat te doen, deze plaats en deze tijd. Precies waar je nu bent dus.Aan het verleden kun je niets meer doen, het is weg. Jezelf te veel zorgen maken over de toekomst heeft ook geen zin, want dat betekent dat je leven zich ergens afspeelt dat nog niet bestaat. Het enige moment waarop je actie kunt ondernemen voor veranderingen in je leven, is hier en nu. En hier ligt dus je persoonlijke kracht.

Daarnaast zal je merken dat het piekeren afneemt, je meer zelfbewust wordt, stress vermindert en je zal meer genieten van bijvoorbeeld gesprekken met andere mensen.

leven in het nu

Een paar tips hoe je meer in het heden kunt leven:

Mediteer dagelijks een paar minuten

Doordat je gedachten kalmer zijn en minder stressvol, heb je meer aandacht voor wat er op dit moment om je heen gebeurd.

Lach

Dit is een van de beste manieren voor leven in het hier en nu en niet alles wat om je heen gebeurd te serieus te nemen.Zelfs wanneer je je even niet zo positief voelt, richt je aandacht dan op je gezicht.Trek je linker mondhoek omhoog en vervolgens je rechter mondhoek.Gefeliciteerd! Dan ben je aan het lachen!Voel je maar eens ellendig met een big smile op je gezicht…

Wees dankbaar

Dankbaar zijn voor de dingen die je wel hebt verandert je hele houding ten opzichte van bepaalde situaties. Het opent je ogen voor al het mooie wat het leven je nu te bieden heeft.

Probeer je gedachten niet helemaal stil te maken

Als je wilt leven in het hier en nu, denk je misschien dat het het beste is om je gedachten helemaal uit te zetten. Ik kan je nu alvast vertellen dat dit niet gaat lukken.Als je constant tegen jezelf zegt, niet denken….niet denken….niet denken…..dan ben je alleen maar aan het denken aan het niet denken. Probeer je gedachten daarom nooit helemaal weg te krijgen, maar observeer ze en laat ze vervolgens weer rustig gaan.Je zal merken dat je gedachten zo een stuk kalmer worden, dan wanneer je ze helemaal probeert te laten verdwijnen.

Al deze elementen komen ook terug in yoga. Vandaar dat steeds meer mensen yogalessen gaan volgen. Ook de yogalessen van Online Yogazorgen ervoor dat je meer in het NU (leert) leven. Niet alleen je lichaam maar ook je geest kikkert er van op!

Warme yogagroet,Sandra

  2 replies to "4 tips om meer te leven in het nu"

  • Cindy

   Hallo, hoeveel filpjes zitten er in het abonnement?

   • sandrawitteman

    Hoi Cindy,
    Er zijn meer dan 120 lessen beschikbaar. Begin 2019 zullen er meer lessen bij gaan komen.
    Wanneer je eens wilt ervaren welke lessen in het abonnement zitten, dan kun je een week lang onbeperkt alle lessen doen met een Fastpass.
    Kijk op https://onlineyoga.nl/fastpass/ voor meer informatie.
    Groet en fijne dag,
    Sandra

Leave a Reply

Your email address will not be published.