fbpx
online yogalessen

Wil jij ook deze Online Yogalessen doen?

Start dan nú met Online Yoga.

Close

Overzicht van alle lessen

Op een ontspannen manier leer je de basis kennen van de houdingen,
die voor iedereen op een eigen niveau aan te nemen zijn.  

Niveaus

Aangepaste yoga

Aangepaste yoga is bedoeld voor mensen die rustiger aan willen doen. Bijvoorbeeld vanwege de leeftijd, een aandoening of omdat ze herstellende zijn van een blessure.
De houdingen in deze lessen sluiten hier dan ook volledig bij aan.

Versterken van het lichaam

Deze rustige oefeningen versterken het gehele lichaam. In de bewegingen kun je je richten op wat het doet voor jouw lichaam. Deze les geeft energie en ruimte en zorgt voor een krachtig gevoel.

In beweging

Zet je lichaam in beweging met deze heerlijke les. Een welkome afwisseling van diverse houdingen die je lichaam lekker los maken en verlengen; garantie voor een lekker gevoel na deze les.  

Vanuit je hart

Leven vanuit je hart… in plaats vanuit het denken. De houdingen in deze les openen de borstkas, het geeft ruimte en recht meteen de rug voor een krachtig en open gevoel.  Het gaat stromen...

Ruimte in de rug

De diverse bewegingen van de rug maken deze soepel en flexibel. Hoe lekker is het om de rug te strekken, te draaien en te versterken… Het creëert ruimte in het lichaam en in jezelf.  

Bewust in beweging

Deze les neemt je mee naar ontspanning en overgave. Bewust zijn van de ervaringen van je lichaam in combinatie met ademhaling om doorgang te geven aan de rust die het biedt.  

Beide kanten in balans

Yin en Yang, licht en donker, actief en passief… Beide kanten zijn nodig om in balans te blijven. Twee kanten maakt het geheel waar vanuit je sterk en krachtig in het leven staat.  

Adem en reinig

Ademhaling is hét element van deze les. Diverse ademhalingsoefeningen worden afgewisseld met verlengende en versterkende houdingen. Een afwisseling die zorgt voor energie en een ontspanning.

Verruim en verrijk

Krijg meer ruimte door deze activerende en versterkende houdingen in deze les. Het vergoot je balans, je kracht en verbeterd je lichaamshouding. Spanning in de nek en schouders verdwijnt.

Terug naar de basis

De grondhoudingen vragen om inspanning en zorgen tegelijkertijd voor verlenging en ruimte. Door met aandacht de houdingen uit te voeren brengt deze ontspannen les je terug naar je ademhaling, terug naar jezelf.

Beide benen op de grond

De houdingen zorgen voor verbinding tussen de voeten en de wervelkolom. Het versterkt de basis van stabiliteit en connectie.  

Beginnersniveau

Op een ontspannen manier leer je de basis kennen van de houdingen, die voor iedereen op een eigen niveau aan te nemen zijn.

Het allereerste begin

Deze les start met oefeningen die comfortabel zijn. Deze houdingen zijn ideaal om het lichaam in beweging te brengen en soepelheid te creëren.

Stressreductie

Deze yoga houdingen spannen en ontspannen systematisch de spieren in het lichaam wat leidt tot ontspanning en afname van eventuele stress.

Flexibiliteit & kracht

Flexibiliteit in combinatie met het verstevigen van het lichaam. Gedurende deze les doe je meerdere houdingen waardoor je lichaam krachtiger wordt.

Alles voor je ruggengraat

Alle mogelijke bewegingen van de ruggengraat komen voor in deze les, wat zorgt voor flexibiliteit en meer mobiliteit in je gehele lichaam. Je maakt fysiek ruimte en dat geeft ook rust in je hoofd.

Verbeterde lichaamshouding

Spierkracht en flexibiliteit worden in deze les verbeterd. De wervelkolom wordt soepeler en sterker, de lichaamshouding verbeterd en zo ook het lichaamsbewustzijn en de bewegingstechniek.

Van alles wat...

In deze les komen allerlei houdingen aan bod. Van staand naar zittend, van strekkingen tot balanshoudingen. Alles in je lichaam wordt op een zachte, activerende manier aangeraakt.

Rek, strek en relax...

In deze les worden actievere houdingen afgewisseld met houdingen die ontspanning en flexibiliteit brengen.
Balans in de les en balans in jezelf…

Inspanning door relaxatie

Inspanning door relaxatie. Het rekken en versterken van het lichaam wordt in deze les rustig en gecontroleerd uitgevoerd. Bewust en met aandacht.

Loslaten

Deze houdingen in deze les richten zich op het loslaten van fysieke en emotionele spanningen in het lichaam en het losmaken van de gewrichten en spieren.

Inspanning door ontspanning

Inspanning door ontspanning. De versterkende houdingen in deze les zorgen voor balans. Dit gecombineerd met de draaiende en hierdoor reinigende houdingen verdiept de uiteindelijke ontspanning.

De ontspannen variatie

Het is goed om yoga op te bouwen, je lichaam soepeler en losser te maken en gewend te laten geraken aan de houdingen. Deze les vat dit mooi samen. Zelfs voor de ervaren yogabeoefenaar brengt deze les voldoening.

NIEUW!!! Inspiratie

De houdingen die in elkaar overvloeien maken van deze les een inspirerende flow. Kracht, opening, energie, ademhaling en ruimte zijn elementen die aan bod komen. Een heerlijke positieve les om van te genieten.  

Niveau Medium

De lessen omvatten wat intensievere houdingen die je kracht, flexibiliteit en mentale rust snel verhogen. Met enige sportachtergrond, kunnen deze lessen al uitgevoerd worden.

Niveau Medium

Activatie en energie

De oefeningen in deze les hebben een activerende en energieke werking. De openingen en draaiingen zorgen voor een soepelere wervelkolom wat helpt tegen stijfheid van de midden- en bovenrug. Deze les maakt je lekker los.

Soepelheid

Stabiliteit en beweeglijkheid in de heupen is essentieel  voor het bovenlichaam, hier gaan we mee aan de slag. Gebruik ontspanning door te focussen op de ademhaling waardoor je nieuwe grenzen van beweeglijkheid bereikt.  

Conditie & kracht

De les is gericht op het verlengen van de spieren in je lichaam, het vergroten van het uithoudingsvermogen en opbouwen van kracht. Zowel spierkracht als innerlijke kracht wordt meer ontwikkeld wat zorgt voor een vitaal gevoel.

De buik- en rugspieren special

De spieren in het bovenlichaam worden in deze les flink aangesproken. Deze les richt zich op je buik-, rug- en schuine buikspieren voor een slankere taille en verbeterde houding.

Kracht & uithoudingsvermogen

De diverse houdingen in deze les zorgen voor krachtopbouw en vergroten het uithoudingsvermogen. Je gehele lichaam wordt geactiveerd waardoor er energie vrijkomt.

Balans in jezelf

Een rustige les welke zorgt voor stroming en meer energie in je lichaam. De strekkende en verlengende oefeningen versterken de ruggengraat en zorgen voor meer balans en flexibiliteit. 

Even voor jezelf...

Neem tijd voor jezelf en laat alle spanning los. De houdingen zorgen ervoor dat je de aandacht op jezelf kunt richten en alles los kunt laten. Gun jezelf dit; dit verdien je.  

Strek en verleng

Versterken en verlengen, dat is wat de houdingen in deze les doen. Het verstevigd je algehele lichaam en zorgt voor een heerlijk gevoel.  

Balans en flexibiliteit

In deze les verdiep je de ademhaling, vergroot je het uithoudingsvermogen en onderzoek je de grenzen van je balans en flexibiliteit.  

Evenwicht en stabiliteit

Een ontspannen focus zorgt deze les voor stabiliteit, evenwicht en het openen van het gebied rondom de heupen.  Door ontspanning van bil- en bekkenspieren komt je lichaam in een meer natuurlijke houding, wat helpt tegen lage rugpijn.

De grote schoonmaak

De oefeningen in deze les zuiveren je lichaam met twists en andere houdingen die je organen 'uitwringen' en zo afvalstoffen afvoeren. De staande houdingen en vooroverbuigingen zorgen voor een optimale verbranding.  

Ademhaling & energie

Deze les omvat verschillende ademhalingsoefeningen, die naast een reinigend effect ook zorgen voor meer zuurstof door het gehele lichaam. Dit gecombineerd met krachtige houdingen, zorgt voor ruimte, kracht en meer energie.  

Blijf gezond en energiek

Het hele lichaam wordt in deze les aangesproken. Door de houdingen wordt je lichaam geactiveerd, gerekt, versterkt en tegelijkertijd losser gemaakt. Het gaat weer stromen en geeft een energiek gevoel.

Afvallen met yoga

Deze inspannende houdingen vormen een intensieve serie om af te vallen. Strekkingen, draaiingen en krachtige houdingen zorgen ervoor dat je het er warm van krijgt.  

Weldaad voor je organen

Soepel, reinigend en activerend is dé omschrijving voor deze les. De buik en de organen worden gestimuleerd en geactiveerd.

Strekken en versterken

Gedurende deze les wordt je lichaam losgemaakt. Het strekken, versterken en opwekken van kracht zorgt voor innerlijke balans.  

NIEUW!!! Innerlijke kracht

Door met aandacht te bewegen en te ademen vind je met deze rustige les je eigen kracht, ruimte en ontspanning wat helpt bij rust in je hoofd.

Gevorderd Niveau

In deze meer inspannende lessen worden houdingen langer aangehouden en gevarieerd met wat complexere houdingen.  

Gevorderd Niveau

Ademhaling & ruimte

De houdingen in deze les zijn gericht op flexibiliteit, focus, reiniging, ruimte en rust. Een uitbreiding op voorgaande lessen waarbij je lichaam krachtiger en soepeler wordt.  

Speciaal voor de rug

Deze yogaoefeningen kunnen goed helpen bij allerlei vormen van rugklachten. Deze les vergroot de flexibiliteit en helpt het uithoudingsvermogen en de kracht van de spieren te vergroten.  

Openen van de heupen

Deze les is gericht op de onderrug en het openen van de heupen en bekken. Tegelijkertijd is het centrale woord 'overgave', overgave voor ontspanning gedurende deze les.  

Kracht in je lichaam

Krachtige houdingen die een beroep doen op je (been)spieren, uithoudingsvermogen en zorgen voor een krachtig gevoel in je gehele lichaam.  

Reinigen

Deze reinigende les activeert het gehele lichaam. Het geeft energie en helpt het lichaam om alle afvalstoffen los te laten om weer optimaal te functioneren.  

Verdiepende draai- & buigingen

Deze reeks houdingen strekken en verdiepen de schouders, buik, rug en benen. Een leuke, uitdagende en bevredigende les!  

Voel je fit & energiek

Deze les kenmerkt zich door vanuit balans, stabiliteit en kracht de ontspanning op te zoeken. De spieren en het uithoudingsvermogen worden aangesproken. Het maakt je fitter, meer ontspannen en tegelijkertijd energieker.

Voor het bovenlichaam

In deze les zitten allemaal oefeningen die de rug, heupen en schouders leniger maakt en de rug versterkt. De buik- en beenspieren mogen ook aan het werk. Kortom: een les die je energieker en krachtiger maakt.  

Innerlijk evenwicht

De oefeningen ondersteunen in het behouden en herstellen van je innerlijke evenwicht. Het lichaam wordt in balans gebracht. Er ontstaat een focus op jezelf waarbij je alles los kan laten en na de les afsluit met een voldaan en tevreden gevoel.  

Dé les voor je schouders

Dé les voor je schouders, bovenrug en armen. De oefeningen verbeteren je houding door de versterking van de spieren in de bovenrug. Daarnaast maken ze de schouders en nek soepel en zorg het voor ontspanning.

Wennen en verdiepen

Wanneer je niet eerder aan yoga hebt gedaan, kunnen de lessen in het begin erg inspannend zijn omdat alles nieuw is. Door herhaling leer je de yogahoudingen en je lichaam kennen. Ben je meer ervaren, dan kun je de houdingen in deze les verdiepen.  

Je lichaam in vorm

Met de oefeningen in deze slankmakende les breng je je lichaam in vorm. De draaiingen van de romp hebben een reinigend effect en de spierversterkende oefeningen hebben een gunstig effect  op je taille.  

In het moment

Een aaneenschakeling van een reeks staande, zittende en liggende houdingen waarbij alle delen van het lichaam aangesproken worden.  

Rekken, strekken & versterken