Hoe vaak lach jij op een dag? Lachen is gezond en het kost je niets!
Een glimlach geeft je al direct een goed gevoel en ontspant je. Probeer het maar eens. Lees hieronder hoe je jezelf gezond en gelukkig kan lachen…

Lach jezelf gezond

Lachen zorgt niet alleen voor dat we in de stroom van positieve gedachten en gevoelens terecht komen. Het zorgt er ook voor dat we ons verbonden voelen met anderen en ons voor hen openstellen.
Door te lachen, ook om onszelf, kunnen we de dingen relativeren en onszelf, anderen, situaties en het leven niet al te serieus nemen.

Lachen versterkt het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter bestand is tegen virussen en bacteriën. Lachen ontspant en vermindert stress, de bloeddruk en hartproblemen. Het verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed, stimuleert de bloedsomloop en ontspant de spieren.
Tijdens het lachen komen er endorfinen vrij in je hersenen, waardoor je je goed gaat voelen en eventuele pijn en een teveel aan stresshormonen vermindert.

Méér lachen is goed voor iedereen en vooral voor diegenen die kampen met stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid.

Lach jezelf gelukkig

Dé manier om in een goed humeur te krijgen en te blijven is veel lachen en glimlachen. Een goed humeur werkt aanstekelijk. We zijn goedgehumeurd als alles lijkt te gaan zoals wij gepland hebben en zoals wij dat graag willen. Of je nu in een goede stemming bent of een rothumeur hebt, je steekt hiermee je directe omgeving aan. Omgekeerd raak je ook beïnvloed door de stemmingen van de mensen om je heen.

Het voordeel van een goed humeur is niet alleen dat je een positieve invloed hebt op de sfeer waarin je op dat moment verkeert, maar dat je ook meer bestendig bent tegen onaangename stemmingen van anderen. Alle vervelende dingen lijken langs je af te glijden als je goedgehumeurd bent. Daarbij geldt ook nog eens dat datgene waar je je aandacht op richt zich vermeerdert. Alles bij elkaar opgeteld kan je dag dan niet meer stuk!

Tip:
Probeer (het liefst de hele dag) te glimlachen tegen jezelf in iedere spiegel. Tegen iedereen die je ontmoet. En bij alles wat je doet. Zeker bij je yogales 😉.
Ook als er verder niemand bij aanwezig is.

Dit is in het begin misschien een beetje raar en vraag je jezelf misschien af: ‘Wat valt er eigenlijk te glimlachen?’
Zet toch door! Na een tijdje wen je eraan en merk je het aan je goede humeur en de positieve reacties van anderen.
Dit werkt motiverend genoeg om er een gewoonte van te maken.

Heb je wat hulp nodig? Dan is dit filmpje echt een aanrader.

Warme yogagroet met een mooie glimlach,
Sandra

PS. Yoga zorgt er ook voor dat je jezelf beter gaat voelen. Minder passief, sloom en lamlendig, meer energie. Je wordt meer ontspannen en dat heeft ook effect op je gedachtenstroom. Je wordt flexibeler en krijgt meer rust. Yoga om meer te genieten!

[divider style=”10″]

[optin_box style=”2″ width=”1000″ alignment=”center” opm_integration=”N” action=”https://www.e-act.nl/ah/action” method=”post” email_field=”email” email_default=”E-mailadres” email_order=”2″ integration_type=”activecampaign” double_optin=”Y” gdpr_consent=”disabled” consent_1_enabled=”no” consent_2_enabled=”no” thank_you_page=”https://onlineyoga.nl/registratie-voltooid/” list=”2″ name_field=”first_name” name_default=”Voornaam” name_order=”1″ name_required=”Y” opm_packages=””][optin_box_field name=”headline”][/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PGgzPldpbCBqZSBtZWVyIHRpcHMgb20gZ2VsdWtraWdlciBlbiBibGlqZXIgdGUgemlqbj88L2gzPgo8cD5MYWF0IGRhbiBqZSBnZWdldmVucyBhY2h0ZXIuIDxici8+RGFuIG1haWwgaWsgamUgcmVnZWxtYXRpZyBuaWV1d2UgdGlwcyBlbiBpbnNwaXJhdGllIG9tIGhpZXIgd2luc3QgaW4gdGUgYmVoYWxlbi48L3A+Cg==[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres.[/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_1_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_2_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”1″ text=”Houd me op de hoogte >>” text_size=”26″ text_color=”#ffffff” text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”24″ styling_height=”18″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”0″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_shine=”Y” styling_gradient_start_color=”#f69028″ styling_gradient_end_color=”#f69028″ drop_shadow_panel=”Y” drop_shadow_vertical=”1″ drop_shadow_horizontal=”0″ drop_shadow_blur=”1″ drop_shadow_spread=”0″ drop_shadow_color=”#000000″ drop_shadow_opacity=”50″ inset_shadow_panel=”N” location=”optin_box_style_2″ button_below=”Y”]Houd me op de hoogte >>[/optin_box_button] [/optin_box]

Leave a Reply

Your email address will not be published.