Soms zitten dingen tegen en soms mee. Je hebt mindere dagen en betere dagen. Niet alles gaat even gemakkelijk. En gelukkig ook maar, want wanneer alles fijn en geweldig zou zijn dan zou dit ook ‘normaal’ worden. Toch kunnen tegenslagen, vervelende situaties of periodes je wel flink op de proef stellen.  

Iedereen heeft soms periodes in het leven dat er van alles tegenzit. Soms hele heftige situaties of periodes, soms wat tegenslagen op een rij. Hoe je hiermee omgaat bepaald jouw ervaring.

Wanneer je je laat leiden door de pijn, de nare gevoelens en gedachten dan kan je je voorstellen dat je dit niet helpt. Het versterkt de situatie alleen maar, want je gedachten en gevoelens blijven in een vicieuze cirkel je naar beneden halen. Hetzelfde geldt voor klagen, blijven hangen in verdriet en het verleden.

Wil je dit anders?

Neem dat verantwoording voor je eigen leven. Wees je er bewust van dat je van ieder moment, van elke situatie of van ieder persoon iets waardevols kunt leren.
Dit geldt ook als dingen niet gaan zoals je ze gepland had; ook hier kun je iets van leren. Wanneer je deze instelling hebt, zal je ontzettend veel leren van alles om je heen.

Daarnaast zullen bepaalde situaties veel minder stressvol zijn. Deze instelling vraagt je namelijk de situatie te accepteren zoals het is er iets van te leren: iets wat je in de toekomst sterker maakt.

In alles zit een les…

Veel mensen weten dat yoga méér is dan alleen lessen op de mat. Wat je op de mat leert en ervaart, geeft je levenslessen voor het dagelijks leven.
Dit is één van de lessen die yoga mij heeft gegeven. Naast de lessen op de mat liet het me zien: in alles zit een les…

Vorig jaar bijvoorbeeld; ik brak mijn twee ellebogen. Hoewel dit ontzettend naar was, heeft het me ook veel moois gegeven.
Na de eerste heftige dagen kwam er in me op: “Wat wil mijn ongeluk me nu vertellen?” “Wat is het doel?”
Al snel herkende ik dat ik alweer een tijdje aan het rennen en doorgaan was. Het gaf me verplichte rust, het voor me laten zorgen, de tijd…
De tijd die ik nam om verder te reflecteren en te kijken: “Word ik blij van wat ik nu doe en hoe mijn leven er nu uit ziet?” Pas liggend op de bank in de tijd die ik had, voelde ik weer waar ik het meeste blij van wordt. Dat heeft er voor gezorgd dat ik sinds mijn herstel bewust meer bezig was met waar ik blij van word.

 
in alles zit een les
 

Hoe doe je dat?

Natuurlijk is het goed om emoties even de ruimte te geven, stil te staan bij hoe je je voelt. Bedenk je alleen ook dat negatieve gevoelens en gedachten elkaar versterken en let erop dat je hier niet in verzandt.

Er zijn geen problemen, alleen kansen waarvan je kunt leren.

 

Wat je wel kunt doen is bewust kijken naar:

Wat kan ik uit deze ongewenste situatie halen? 

Wat kan ik hiervan leren?

Wat doe je nu of wat heb je gedaan waardoor je hier nu staat?

Wat zou je anders kunnen doen?

Zodra je hebt ontdekt wat je hier uit kunt leren, kan je het probleem beter aanpakken.  Want een probleem nodigt je uit om nieuwe dingen te leren en je verder te ontwikkelen. Het geeft je inzichten geven die je laten groeien.

En geloof me…hierdoor wordt het leven een stuk makkelijker.
Dat gun ik iedereen…

Warme groet,
Sandra

 

[divider style=”10″]

[optin_box style=”2″ width=”1000″ alignment=”center” opm_integration=”N” action=”https://www.e-act.nl/ah/action” email_field=”email” email_default=”E-mailadres” email_order=”2″ integration_type=”activecampaign” double_optin=”Y” gdpr_consent=”disabled” consent_1_enabled=”no” consent_2_enabled=”no” thank_you_page=”https://onlineyoga.nl/registratie-voltooid/” list=”2″ name_field=”first_name” name_default=”Voornaam” name_order=”1″ name_required=”Y” opm_packages=””][optin_box_field name=”headline”][/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PGgzPldpbCBqZSBtZWVyIHRpcHMgb20gZ2VsdWtraWdlciBlbiBibGlqZXIgdGUgemlqbj88L2gzPgo8cD5MYWF0IGRhbiBqZSBnZWdldmVucyBhY2h0ZXIuIDxici8+RGFuIG1haWwgaWsgamUgcmVnZWxtYXRpZyBuaWV1d2UgdGlwcyBlbiBpbnNwaXJhdGllIG9tIGhpZXIgd2luc3QgaW4gdGUgYmVoYWxlbi48L3A+Cg==[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Ik ga zorgvuldig om met je e-mailadres.[/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_1_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”consent_2_label”][/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”1″ text=”Houd me op de hoogte >” text_size=”26″ text_color=”#ffffff” text_bold=”Y” text_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”24″ styling_height=”18″ styling_border_color=”#000000″ styling_border_size=”0″ styling_border_radius=”6″ styling_border_opacity=”100″ styling_shine=”Y” styling_gradient_start_color=”#f69028″ styling_gradient_end_color=”#f69028″ drop_shadow_panel=”Y” drop_shadow_vertical=”1″ drop_shadow_horizontal=”0″ drop_shadow_blur=”1″ drop_shadow_spread=”0″ drop_shadow_color=”#000000″ drop_shadow_opacity=”50″ inset_shadow_panel=”N” location=”optin_box_style_2″ button_below=”Y”]Houd me op de hoogte >[/optin_box_button] [/optin_box]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.