Aangepaste Yoga

Aangepaste yoga is bedoeld voor mensen die rustiger aan willen doen. Bijvoorbeeld vanwege de leeftijd, een aandoening of omdat ze herstellende zijn van een blessure.
De houdingen in deze lessen sluiten hier dan ook volledig bij aan.

* Je bevindt je nu op de pagina met een overzicht van de lange aangepaste yoga lessen.
Klik hier voor een overzicht van de korte aangepaste yoga lessen.

Aangepaste yoga is vooral geschikt voor mensen die gewone yogalessen te zwaar vinden. In de lessen worden wat eenvoudigere houdingen uitgevoerd. Deze houdingen maken het lichaam los en versterken de spieren. Ontspanning en ademhaling zijn elementen die ook ruim in de lessen aan bod komen.

Versterken van het lichaam

Deze rustige oefeningen versterken het gehele lichaam. In de bewegingen kun je je richten op wat het doet voor jouw lichaam. Deze les geeft energie en ruimte.

START DEZE LES

In beweging

Zet je lichaam in beweging met deze heerlijke les. Een welkome afwisseling van diverse houdingen die je lichaam lekker los maken en verlengen; garantie voor een lekker gevoel na deze les.

START DEZE LES

Vanuit je hart

Leven vanuit je hart…in plaats vanuit het denken. De houdingen in deze les openen de borstkas, het geeft ruimte en recht meteen de rug voor een krachtig gevoel.

START DEZE LES

Ruimte in de rug

De diverse bewegingen van de rug maken deze soepel en flexibel. Hoe lekker is het om de rug te strekken, te draaien en te versterken… Het creëert ruimte in het lichaam en in jezelf.

START DEZE LES

Beide kanten in balans

Yin en Yang, licht en donker, actief en passief… Beide kanten zijn nodig om in balans te blijven. Twee kanten maakt het geheel waar vanuit je sterk en krachtig in het leven staat.

START DEZE LES

Bewust in beweging

Deze les neemt je mee naar ontspanning en overgave. Bewust zijn van de ervaringen van je lichaam in combinatie met ademhaling om doorgang te geven aan de rust die het biedt.

START DEZE LES

Adem en reinig

Diverse ademhalingsoefeningen worden afgewisseld met verlengende en versterkende houdingen. Een afwisseling die zorgt voor energie en een ontspanning.

START DEZE LES

Verruim en verrijk

Je krijgt meer ruimte door de activerende en versterkende houdingen in deze les. Het vergoot je balans, je kracht en verbeterd je lichaams- houding. Spanning in de nek en schouders verdwijnt.

START DEZE LES

Terug naar de basis

De grondhoudingen vragen om inspanning en zorgen tegelijkertijd voor verlenging en ruimte. Deze ontspannen les je terug naar je ademhaling, terug naar jezelf.

START DEZE LES

Beide benen op de grond

De houdingen zorgen voor verbinding tussen de voeten en de wervelkolom. Het versterkt de basis van stabiliteit en connectie.

START DEZE LES